mandag 7. september 2015

Herlig løk

Hvert år har jeg satt løk på Godset. Både gul og rød. De vokser alltid godt, og smaken er knallgod. Vanligvis begynner vi å ta opp løk og tjuvsmake allerede i løpet av sensommeren. Da er den mild, sprø og god. Også har vi gjerne nok løk på Godset gjennom hele vinteren, 

Så snart det begynner å bli et høstlig drag i luften, begynner jeg å evaluere riktig tidspunkt for innhøsting. Det er alltid et spørsmål om når man bør ta dem opp. På den ene siden vil jeg gjerne at de skal vokse seg så store og fine som mulig, og på den andre siden vil jeg ta dem opp før det blir for vått. I år er voksesesongen over, så selv om de er mindre i år enn tidligere, er det ikke noe vits i å vente på at de skal bli større.


Med de våte ukene vi har hatt i det siste, er det nesten umulig å la dem tørke oppå jorda slik man egentlig skal. Derfor tørker jeg dem inni garasjen før jeg tar dem ned i matboden.

For å henge løken opp, flettet vi tre og tre løk sammen til en liten flette. Vi bandt hyssing for å forankre flettingen.


Det ble mange fletter.


Også ble de alle hengt opp på et koseskaft i garasjen.


Nå får de henge der litt til tørk, også tar vi dem inn når temperaturen synker vesentlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar