torsdag 1. oktober 2015

Ruccolapesto

Det som dyrkes i hagen bør spises, mener jeg. Derfor er jeg opptatt av at det vi ønsker å spise, blir dyrket, og det som blir dyrket, blir spist.

Og mens vi om sommeren dovent kan rusle ut i hagen og høste/klippe inn grønnsaker og urter til dagens måltider, blir det litt annet om vinteren. Her blir det jo vinter og snø! Om høsten blir det derfor et lite race for å høste og konservere for vinteren. 

I hagen min har jeg noen ruccola stauder. De gir rikelig med ruccola til å spise gjennom hele sesongen, og fyller på med nye blader kontinuerlig. I tillegg blomstrer de jevnt også, og blomstene er kjempegode (smaker ruccola) og dekorative i salater. 


På høsten, rett før nattefrosten setter inn, er det tid for å fylle fryseboksen med ruccolapesto. Da kutter jeg resten ned og lager en god posjon som jeg putter i fryseren. 

Man lager denne helt på samme måte som vanlig basilikumpesto. Det man trenger er:

* Ruccola i rikelige mengder
* Pinjekjerner
* Et par fedd hvitløk
* Parmesan (reven eller i småbiter)
* Litt god olivenolje
* Salt/pepper etter smak

Rens ruccolaen slik at grove stilker fjernes. 


Hiv alt oppi en bolle. Mix med enten stavmixer eller blender/hurtigmixer. Jeg synes at stavmixer fungerer best. Juster mengde olivenolje etter hvor flytende du vil ha den. Man må ikke bruke den dyreste oljen til dette, men jo bedre olje - jo bedre smak selvsagt.

Jeg pleier å fryse det ned i porsjoner ved å bruke enten små syltetøyglass, små plastbokser eller små fryseplastposer. 

Da tar vi opp en liten porsjon som holder seg i kjøkeskapet inntil den er spist opp... og vi synes faktisk at dette smaker enda bedre enn pesto av basilikum.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar