mandag 8. august 2016

Hjemmelaget saft er best

Hva annet er bedre enn å lage saft på sommerferiens aller siste dag?


I år har vi hatt mye bær på Godset; både kirsebær, blåbær, rips og solbær. 

Tidligere har jeg laget både syktetøy og gele samt kirsebærsaft og ulike likører, nå var turen kommet til det jeg kaller "restsaften". 

Planen var å tømme buskene for resten av rips, solbær og kirsebær. Alle mann til pumpene - og vips: Så var buskene tomme. Kirsebærtreet ble enda raskere å tømme for det hadde fuglene gjort før oss! Men likevel ble det tilsammen 8 liter bær noe som blir nesten 4 kg.


På Godset bruker vi en dampsafter som er både enkelt og praktisk. Flasker rengjøres og varmes opp før de fylles med deilig varm saft. I år fikk vi hele 7 liter herlig væske...

Nå kan høsten (nesten) komme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar